Webdesign.
Inregistrare Domenii.
Gazduire Websituri.
Promovare si SEO.

MAX-IT -web design

Web design, Inregistrare Domenii, Gazduire situri, SEO, Promovare

site la cheie

Totul despre Continut

    de James Peggie, traducerea Raul Zachia
Pagina sponsorizata de Elixir Systems ,– a search marketing company located in Scottsdale, Arizona.


     Tineti minte ca scrierea si optimizarea continutului este un proces continuu si cere re-evaluare continua. Daca n-ai reusit de prima data, incearca din nou. Acesta e un cliseu care va capata sens pe masura ce ce dezvoltati continutul .
     Exploreaza si discuta despre continut si efectele lui asupra succesului in SEM pe Blogul de la Elixir System’, ‘Insights into Search for Business’.Scrierea Continutului Paginii pentru websitul dv.

    Scrierea continutului pentru paginile websitului este diferita cu scrisul pentru oricare alt mediu. Sunt cateva lucruri simple de care trebuie sa aveti grija cand puneti creionul pe hartie. Poate sa dureaza ceva timp, pana ajungi la echilibrul adecvat, asa ca ai grija sa potrivesti continutul pt ceva timp.     Scrie pentru vizitatori si nu pentru motoarele de cautare. Motoarele de cautare sunt importante, dar doresti sa comunici cu oameni care sosesc pe situl dv. Doriti sa-i informati si sa-i motivati sa actioneze. Din fericire textele scrise in mod special pentru vizitatori sunt prietenoase si cu motoarele de cautare.    Injectati personalitatea dv in ceea ce scrieti si incearcati sa va conectati la vizitatorii dv. Aceasta conectare ii va face pe vizitatori sa se simta acasa pe situl. dv. Limbajul informal, prietenos, converastional va merge cel mai bine.

     Alt lucru de care trebuie sa tineti cont, cand scrieti pentru WEB este ca oamenii “scaneaza” ceea ce scrii. Ei nu citesc de la inceput la sfirsit. Acesta este un lucru foarte important. In consecinta, ceea ce scrii, trebuie sa fie usor de citit si “frunzarit”

Pentru ca situl tau sa fie usor de scanat:

 • Titlurile sa fie usor de inteles.
 • Incepeti cu concluzia, sau sumarul (Stilul de acriere -Piramida inversa).
 • Nu ascunde mesajul
 • Includeti subtitluri, care la o cautare rapida, sa spuna o poveste.
 • Incorporati doar o ideee pe paragraf .
 • Subliniaza, scoate in evidenta, cuvintele si frazele importante .
 • Foloseste bullet-point lists (ca cel din capatul randului n.t.).
 • Pastreaza o exprimare simpla.

Ceea ce scrieti va ajuta la construirea credibilitatii afacerii dv.
Pentru a face asta, trebuie sa construiesti increderea pt vizitatori prin:

 • Liste de clienti.
 • Declaratii di pareri ale clientilor.
 • Studii de caz.
 • Articole.
 • Pagina “Despre Noi”.

    Foloseste un limbaj care sa informeze vizitatorii. Asigurati-va ca limbajul sa nu exagereze in oferta de vanzare. Orice exagerare, face ca vizitatorul sa devina suspicios. Evitati limbajul de marketing si focalizati-va pe un stil editorial.

     Chiar si in siturile cu continut foarte tehnic, cel mai bine este sa pastrati un limbaj simplu. Amintiti-va ca nu toti vizitatorii sitului dv. sunt la fel de buni cunoscatori ca dv. ! Incercati sa va puneti in “papucii” vizitatorilor. Adresati-va nevoilor lor. Ce informatii cauta ? Cum sa descriu lucrurile pt ca intradevar sa fie intelese ?

    Scopul a ceea ce sccrieti este sa informeze, dar are si un rol persuasiv. Cheia este sa stiti cui va adresati. Odata ce-i intelegeti, este un proces de scriere intr-o maniera clara direct lor. Pentru ca nu este un proces peste noapte este esential sa va monitorizati rezultatele. Trebuie sa stiti ce merge si ce nu. Astfel puteti continua sa rafinati mesajul in timp.

Continut -Cateva definitii

‘Alt text’ este textul scris pt a descrie o imagine. Chiar daca este invizibil vizitatorilor, este o unealta puternica pentru imbunatatirea relevantei pt motoarele de cautare.

‘Anchor text’ este textul folosit pt a descrie un link catre o alta pagina. Acesta este de folos vizitatorilor paginii si motoarelor de cautare, care folosesc acest text pt a determina subiectul paginii dv. si a paginii tinta.

‘Blog’ este o prescurtare pt webblog si este de fapt un jurnal online.

‘Body text’ este textul care face corpul paginii dv, si nu include titluri.

‘Call to Actions’ sunt mesaje scrise care determina vizitatorul paginii sa actioneze. In mod tipic, ‘call to actions’ include; semneaza pt a primii newsletter, baga in cos, cumpara acum, etc.

‘Content’ -Continut este in general un termen ce desemneaza textul si imaginile paginii dv. web

‘Content Management System’ (CMS) -Sistemul de Management al Continutului este un sistem software folosit pt. crearea, actualizarea si publicarea paginilor web prin intermediul unui website.

‘Creative’ este un text scris pt anunturi publicitare platite.

‘Heading’ este text folosit pt a intrerupe corpul textului. Folosit de multi vizitatori care scaneaza paginile, in loc sa citeasca textul. Sunt vazute de asemenea ca fiind mai importante decat textul corpului de catre motoarele de cautare.

‘Hidden text’ este o tehnica de spam care foloseste text ce este ori prea mic pentru a fi citit ori are aceeasi culoare cu fundalul, cu acopul de a mari frecventa cuvintelor cheie. Evitati ‘search marketerii’ care folosesc asemenea tehnici.

‘Term density’ sau ‘keyword density’densitatea de cuvinte cheie – este procentul de termeni sau cuvinte cheie din intregul text a paginii dv web. O pagina web optimizata ar trebui sa aibe densitatea de cuvinte cheie in jur de 6% Un procent mare poate fi considerat spam de catre motoarele de cautare.

‘Term frequency’ sau ‘keyword frequency’frecventa cuvintelor cheie – este o metrica folosita de motorele de cautare pentru a determina relevanta paginii pt rezultatele unei cautari.

Comentati

Brief:
    MAX IT web design va ofera pagini de internet si situri la cheie ( inregistrarea domeniului, gazduirea site-ului, studiu pentru optimizarea site-ului pentru motoarele de cautare - SEO, constructia site-ului - web design, promovare de start a sitului). Dupa lansarea site-ului, putem oferii servicii de intretinere si suport, promovare, marketing online, redesign.
    De asemenea implementam magazine virtuale, bloguri, forumuri, portaluri, directoare web, independente sau in componenta site-ului dv.
    Realizam bannere, logo-uri, sigle - imaginea dv. pe internet.