Webdesign.
Inregistrare Domenii.
Gazduire Websituri.
Promovare si SEO.

MAX-IT -web design

Web design, Inregistrare Domenii, Gazduire situri, SEO, Promovare

site la cheie

Open source

“Open source” desemneaza dezvoltarea de programe software de catre o comunitate, de catre o companie sau de catre o persoana si oferirea lor spre folosire sau imbunatatire sub licenta GPL.

– Exemple de programe open source:

  • o multime de distributii Linux, – in general Linux-ul este bazat pe open source, insa exista si distributii comerciale precum si programe (software) comerciale pentru platforma Linux.
  • Mozilla Firefox (browser),
  •  OpenOffice.org (suita office) etc.
  • Wikipedia este un exemplu tipic de aplicatie a principiului “open source”, prin faptul ca permite accesul oricui sa contribuie la elaborarea sau imbunatatirea produsului final, care este enciclopedia. Mai mult decat atat, acoperind o gama deosebit de larga de preocupari si nefiind limitata la o anumita specialitate, Wikipedia se adreseaza unui numar mult mai larg de utilizatori decat orice alta aplicatie “open source” si poate atrage un numar mult mai mare de contributori decat alte aplicatii. in plus, adresandu-se unui public extrem de larg, Wikipedia mai mult decat orice alta aplicatie poate permite unor nespecialisti sa inteleaga ce este si cum se aplica conceptul de “open source”.

Software-ul liber e caracterizat de libertatea acordata utilizatorilor sai de a-l utiliza, copia, redistribui, studia, modifica si imbunatati. Mai exact, este vorba de urmatoarele patru forme de libertate pentru utilizatorii sai:

  • Libertatea de a utiliza programul, in orice scop (se mai numeste “libertatea 0”).
  • Libertatea de a studia modul de functionare a programului, si de a-l adapta nevoilor proprii (“libertatea 1”).
  • “Open source” asigura accesul la tot codul-sursa.
  • Libertatea de a redistribui copii, in scopul ajutorarii aproapelui tau (“libertatea 2”).
  • Libertatea de a imbunatati programul, si de a pune imbunatatirile la dispozitia publicului, in folosul intregii societati (“libertatea 3”). Necesita accesul la codul-sursa.

     Un program (o aplicatie) este software liber daca intruneste toate aceste libertati. Astfel, oricine oriunde ar trebui sa fie liber sa redistribuie copii, modificate sau nu, in mod gratuit sau contra unei sume pentru costurile de desfacere. Aceste libertati inseamna (printre altele) ca nu este necesar a cere sau a plati pentru a primi permisiune in acest scop.

citeste si:

Comentati

Brief:
    MAX IT web design va ofera pagini de internet si situri la cheie ( inregistrarea domeniului, gazduirea site-ului, studiu pentru optimizarea site-ului pentru motoarele de cautare - SEO, constructia site-ului - web design, promovare de start a sitului). Dupa lansarea site-ului, putem oferii servicii de intretinere si suport, promovare, marketing online, redesign.
    De asemenea implementam magazine virtuale, bloguri, forumuri, portaluri, directoare web, independente sau in componenta site-ului dv.
    Realizam bannere, logo-uri, sigle - imaginea dv. pe internet.